West Germany vazen

Een lange tijd werden de West Germany vazen als foeilelijk beschouwd, ‘seventies rotzooi’, maar die tijden zijn – gelukkig – geweest. Want deze keramieken vazen zijn eigenlijk echt ieder kunstwerkjes op zich.

Tussen ongeveer 1950 en 1990 brachten diverse fabrieken dit kleurrijke aardewerk op de markt, waaronder Scheurich, Jasba en Bay. Ontwerpen van Scheurich (toendertijd marktleider) waren onder andere de ‘Amsterdam’ (ofwel het bekende ui-motief) en de Prisma.  De West-Germany vazen kenmerken zich door hun in het oog springende (primaire) kleuren en vormen.  Kleuren die je veel zag waren oranje, bruin, oker en groen. Maar ook paars, geel en rood zie je terug.

Je herkent een echte aan de tekst West Germany aan de onderkant, Fabrikant Bay deed dit zo. Scheurich schreef het in de verkorte versie; W-Germany.  Daarnaast staan er een aantal cijfers aan de onderkant. De eerste getallen geven het model van de vaas aan, de laatste twee de hoogte van de vaas of kruik.
Heb je een vaas met een dikke laag glazuur, veelal met druipmotief, dan kan het zomaar zijn dat je een ‘Fat Lava’ in handen hebt. Een opvallende uitvoering.

Vintage Fever heeft diverse modellen, soorten en maten West Germany vazen in het assortiment. Want hoe je het ook went of keert, of je ze nu te gek vindt of verfoeit; de vazen maakten toen en nog steeds een statement in je interieur en mixen & matchen perfect met nieuwe woonaccessoires van de Hema bijvoorbeeld!

 

Comments are closed.