Vakantiegeld!

Yes… het is ein-de-lijk echt zomer (we meten hier in Almere rustig 30 graden en we genieten er met volle teugen van) en het vakantiegeld is overal in Nederland weer op de rekeningen gestort. Om natuurlijk van op vakantie te gaan… maar ook, om jezelf ’s even lekker te trakteren. Op spulletjes die mee kunnen op vakantie, in de camper bijvoorbeeld of in de tent. Want kamperen is hotter dan hot!

Was het vroeger echt aanmodderen op de camping, tegenwoordig is dat wel anders. We hebben ‘het kamperen’ tot een soort sublieme manier van ‘zijn’ verheven. Een camper is een leefruimte geworden, volledig gestyled in de stijl die jij leuk vindt. Lekker 70s bijvoorbeeld, of juist volledig gestoken in Orla Kiely behang. En de slaapzakken, ja die zijn ook vintage natuurlijk, met bloemen of in oranje met bruin.

Het doet ons weer terug denken aan onze kindertijd. Toen we met paps en mams – ieder afzonderlijk natuurlijk, want onze paden zouden pas jaaaren later kruisen – drie weken naar Frankrijk vertrokken. Eerst met een tent, later met een caravan. Waarbij wij dan zelf een eigen tentje hadden, die we inrichtten als een heuse slaapkamer met gezellige kussentjes en al. Koken op een gasflesje, elke dag macaroni dus. De hele dag buiten zijn. Zwemmen, vissen in de Dordogne, vriendjes maken, naar het zwembad. Heerlijk!

Nu, wat jaartjes later, doen we het anders. We zijn vooral veel in onze tuin te vinden, met ook toch die 70s sfeer van vroeger die wij zo goed kennen en die ons een vertrouwd gevoel geeft. Maar dan wel met een uitstraling van nu. Lekker mixen en matchen. Van een 70s schommelstoel tot een nieuw rotan tuinset met dat vintage gevoel. En dan lekker de tuin in staren, naar hoe alles weer opkomt en hoe de vogels kwetteren. Met een ijsje in de hand, een bakje koffie, of… gewoon allebei. En onze vakanties dan; wij zijn echt van de stedentrips. Even een andere wereld opsnuiven, natuurlijk ook her en der op inkooptocht, want dat kunnen we gewoonweg niet uitzetten en bovenal genieten. Van Antwerpen tot Hamburg en van Kopenhagen tot Berlijn, Parijs en Londen. Of Milaan en Rome, New York, of juist Barcelona. Wij houden ervan!

In de shop vind je ook allerhande leuks om mee te nemen op reis. Van een thermoskan in vrolijk oranje, tot een heus opvouwbaar krukje en van Arcopal serviesgoed tot een kan met een set glazen met fruitmotief en een groene wollen deken voor de koudere nachten. Daar word je blij van toch?

We wensen je alvast een hele fijne vakantie!

Esther & Edgar

Comments are closed.