Soft en een beetje Silly

Vintage Fever interviewt met regelmaat de ‘mensen achter de producten’ over hun werk en drijfveer of mensen die het Vintage Fever te pakken hebben! Deze keer Esther van Soft and Silly, waarvan we de kekke handgemaakte mutsen in de webshop verkopen.

Esther van Soft and Silly

Voor mensen die wat anders willen dan massaproducten

1. Wanneer en hoe is Soft and Silly ontstaan?
Soft and Silly is ontstaan in 2010. Van oorsprong kom ik uit het bloemenvak. Ik ben altijd al creatief geweest, knutselen en tekenen, daar kon ik uren mee zoet zijn. Na mijn opleiding  kon ik  accountant worden maar het werden toch de bloemen. In 2010 kwam ik thuis te zitten met een flinke burn-out en toen… Ik moet gewoon wat met mijn handen doen en sindsdien ben ik gaan haken. Met een beetje hulp van mijn schoonmoeder heb ik het mezelf aangeleerd. Het kostte in het begin wat moeite maar inmiddels geloof ik dat het wel gelukt is ;-)”

2. Soft and Silly; Hoe ben je zo op de naam gekomen?
“Al snel groeide het aantal producten en was het wel handig om er een naam aan te geven. Aangezien ik met meer materialen werk dan garen wilde ik er niet iets van ‘Esthers haaksels’ van maken. Ik zocht iets wat lekker bekt, liefst met twee woorden en in het Engels. Na weken denken en tijdens een flinke wandeling op de heide viel het kwartje. Soft and Silly was geboren.”

3. Je moet kiezen; haken of breien?
“Die vraag krijg ik vaker en die is voor mij heel makkelijk te beantwoorden, namelijk haken. Ik kan nog steeds niet breien. Het is niet zo dat ik het niet wil leren maar ja, het lijstje met nog te haken dingen is zo lang. Sowieso is het lijstje met dingen die ik wil maken en/of leren zo lang. Breien, borduren, quilten et cetera. Zat er maar 48 uur in een dag!”

4. Wat is jouw favoriet model muts? En waarom…
“Sowieso een warme muts want brrr, die kou. Geef mij persoonlijk maar de lente en de zomer, maar de winter is wel weer heel inspirerend om dingen te maken om je er door heen te slaan. Favoriet model is de muts met de popcornstitch, een prachtige steek en heerlijk om te doen. Het mooiste vind ik deze steek te combineren met een band van vasten. Door de combinatie van twee steken maakt het de muts ook spannender.”

5. Waar haal je je inspiratie vandaan?
“Inspiratie komt eigenlijk overal vandaan. Uit boeken, magazines en het internet. Ik hou er niet van om exact dingen na te maken en probeer overal mijn eigen draai aan te geven. Patronen van knuffels pas ik zo aan dat er een nieuwe knuffel ontstaat, totaal ander kleurgebruik dan van het voorbeeld leidt ook weer tot een totaal ander product. En gewoon dingen uit het niets proberen en zien waar het eindigt. Dat leidt altijd weer tot leuke resultaten!”

6. Waarin onderscheiden jouw mutsen zich van het reguliere assortiment in de winkel vind je?
“Ik denk dat mijn mutsen zich onderscheiden omdat ze niet standaard zijn. Geen standaard steken, geen standaard kleuren en modellen. Van elk type muts is er maar één of enkele stuks dus geen massawerk. Draag je een muts van mij, dan weet je dat je niet nog vijf mensen in de stad tegenkomt met precies dezelfde muts :-)”

7. Tenslotte, Wat voor een gevoel hoop je dat mensen krijgen van het dragen van jouw handgemaakte mutsen?
“Ik hoop dat mensen het waarderen dat mijn producten met de hand en met liefde zijn gemaakt. Voor mensen die wat anders willen dan de massaproducten uit de winkel!”

Shop hier de mutsen: Soft and Silly op Vintagefever.nl

Comments are closed.