Handmade with love

We leven in een snelle tijd, waarin collecties zich constant vernieuwen en modetrends binnen de kortste keren alweer oud nieuws zijn. Het is vaak rennen achter de feiten aan, maar er is – gelukkig – ook een tegenbeweging. Steeds meer zie je weer handwerk terug komen in de winkels en het straatbeeld. Ambachtelijke producten, gemaakt van pure grondstoffen, handgemaakt met liefde. Oude productietechnieken herleven, zoals bij Letterpres.nl waar kaarten op de ouderwetse manier, met heuse drukpersen van 70 tot 130 jaar oud, worden gedrukt. Het resultaat; iets bijzonders en échts.

Vintage Fever is een groot voorstander van hergebruik, want waarom altijd maar weer nieuw als je ook kunt genieten van stukken die al een geschiedenis met zich meedragen, waardoor ze vaak alleen maar mooier worden, een ziel krijgen. Maar ook handmade hebben we hoog in het vaandel staan. Daarom is onze webshop ook een mix van oud & nieuw, duur & goedkoop, maar ook en vooral vind je bij ons heel veel handgemaakte unieke stukken en deze hebben dan ook een plek veroverd binnen het assortiment!

Zoals bijvoorbeeld de gehaakte mutsen van Soft and Silly, dan weet je zeker dat je niet op straat iemand tegen komt met dezelfde muts. Of de tassen van Barouffe, gemaakt van recycled leer en voorzien van ‘haar’ Dordtse vlaggetje, om te laten zien dat de tassen in Nederland worden gemaakt. Of het botanische werk van Cebine, een illustrator uit Utrecht, met een grote voorliefde voor de natuur. Haar prachtige zwart/wit tekeningen zie je terug op servies en gelimiteerde prints, kaarten en muurstickers. Of de borduurwerksieraden van Tessa Randi, een mooie combi van hergebruik en handwerk.

Ook leuk; door kleine ondernemers en initiatieven te steunen, zorg je ervoor dat handwerk kan blijven bestaan en oude technieken weer tot leven kunnen komen! En het is toch veel leuker om iets bijzonders te dragen of in huis te hebben, wat niet iedereen heeft, waarvan je weet dat de maker dat met veel liefde heeft gemaakt?!

 

Comments are closed.