De pilea zoektocht

Een jaar of wat geleden zagen we voor ’t eerst de pilea terug komen op Instagram en andere sociale media.
Dit ouderwetse plantje – ook wel pannenkoekplant genoemd – werd ineens van het ene op het andere moment überhip.
En ja, ook wij waren verkocht bij het zien van de diverse foto’s.. hebben dus! Dat was zo makkelijk nog niet… bleek.

Eerst bezochten we een aantal tuincentra.. ‘pilea? daar heb ik nog nooit van gehoord’, was een veelgehoorde opmerking.
Als zij het al niet wisten… de moed zonk ons in de schoenen. Maar we gaven natuurlijk niet op!

Via een lief contact op Instagram kregen wij zomaar ineens een baby pilea opgestuurd. We waren als een kind zo blij en trots op onze boreling. Met veel liefde zetten wij hem, of was het een haar?, in een mooi retro potje met verse aarde. Groeien maar! Maar dat bleek zo makkelijk niet. Onze baby had een beetje opstartproblemen.
Gelukkig echter, veel zingen (heus) en TLC bracht onze baby naar nieuwe hoogten. Nieuwe blaadjes en groei, wat waren we blij!
Dat smaakte dus naar meer.

Uiteindelijk scoorden wij via Marktplaats een grote ‘moederplant’. Niet goedkoop nee, maar ja, toch wilden we m! Afgezien van 1 geknakt blaadje kwam de mama heelhuids aan via de postduif. In een mooie grote retro pot stond ze meteen te stralen. En wij straalden ook!

Inmiddels hebben we tuincentra de hype begrepen en verkopen ze ze ook. En voor geen kleine bedragen.. want ja, wie hip is, die wil wat. Maar gelukkig, de pilea maakt zelf genoeg babies aan, zo kwamen wij achter. En inmiddels hebben we een kleine kraamkamer van pileaatjes.
Wie had dat gedacht!

Nu ons pilea-avontuur geslaagd is zijn we – als echte plantenfans – op een nieuwe zoektocht.. De Monstera Obliqua. De Monstera Deliciosa hebben we al, zelfs eentje met groen/witte bladeren (die kenden wij nog niet). De Monstera doet ons zo denken aan onze jeugd in de 70s/80s. Plafondhoog waren ze
als woonde je in een heuse jungle.

Maar goed, de Monstera Obliqua dus..  we zullen ‘m vinden!

Comments are closed.