Beautiful kimono

Als je wat vaker bij ons shopt, zie je regelmatig ook een mooie kimono voorbij komen. Wij zijn er gek op! Geen kledingstuk zo intrigerend als een kimono. Het woord betekent letterlijk ‘hetgeen iemand draagt’ en zou dus in feite ook op kunnen gaan voor een gewone rok of ander gewaad. We hebben het hier echter over het traditionele Japanse kledingstuk, dat in de meeste gevallen een losse mantel met wijde mouwen is, waarbij soms ook een ceintuur (de ‘obi’) de boel bijeen houdt.

In Japan zijn er tamelijk strikte regels die bij het dragen van een kimono horen. Zo worden ze doorgaans alleen gedragen bij officiële gelegenheden, al varieert dat van een theeceremonie tot een trouwerij. En naargelang de gelegenheid zijn er ook restricties wat betreft de armlengte. Al hebben we het hier vooral over de traditionele kimono’s van puur zijde. In de loop der jaren is de kimono ook steeds meer een confectie-item geworden. Wij van Vintage Fever zijn er ook dol op en vinden kimono’s niet alleen leuk om aan te trekken (wat nou officiële gelegenheden? Je kan er op een fijne lentedag prima mee de straat op!), maar ook mooi om bijvoorbeeld als object aan de muur te hangen.

Gisteren vond wederom een fraaie kimono in no-time zijn weg naar een liefhebber. We zijn dus niet de enigen die een zwak hebben voor dit mooie kledingstuk!

 

Comments are closed.