Tamegroute schaal EK - large

Vorige Artikel 4 van 15 Volgende
€ 22,50 (inclusief btw)

Bijzondere Tamegroute  schaal uitgevoerd in groen tinten. Deze schalen worden met de hand gemaakt in het dorp Tamegroute in de Draai-riviervallei in het zuiden van Marokko volgens eeuwenoude traditie en ambacht. Tamegroute betekent 'de laatste plaats voor de woestijn' en dat klopt ook, het ligt vlak voor de sahara. Veel mensen bezoeken het dorp samen met het populaire kleurrijke Marrrakech. Slechts een aantal families kennen het ambacht en het wordt volgens traditie van generatie op generatie overgebracht en geleerd. Bijzonder toch? Juist de imperfectie door het handwerk maakt deze producten zo mooi. Want 'perfect is boring' toch?!

Formaat: 21 cm diameter - je koopt 1 stuks, de enkele schaal op de foto
Check hier ander Tamegroute aardewerk.
Tamegroute aardewerk was je met de hand, niet in de vaatwasmachine

Het maakproces:
De klei wordt uit de naastgelegen Draa rivier gehaald. Deze klei wordt vermengd met water en op de grond uitgestreken, totdat deze gereed is voor bewerking. De pottenbakkers maken er vervolgens onder meer aardewerken schalen en kandelaars van.
Het aardewerk wordt vervolgens een hele dag lang uitgestald om te laten drogen. Na het drogen wordt het glazuur aangebracht. Een combinatie van mangaan, silicium en een minimale hoeveelheid aan koper zorgen voor de prachtige karakteristieke groene kleur. Hoewel de hoeveelheid koper minimaal is, zorgt juist dit ingrediënt voor de mooie groene kleur. Soms wordt er ook ijzeroxide gebruikt, in plaats van koper, wat leidt tot de mooie okergele/bruine typische Tamegroute kleur. Kleine onvolkomenheden horen bij deze producten, het laat juist het handwerk en het karakter zien. Geen enkel item is het zelfde, je hebt dus altijd een uniek stuk! Niet geschikt voor de vaatwasser.

© 2019 - 2022 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel