West Germany vaas uit de Sixties

Vorige Artikel 5 van 15 Volgende
€ 19,50 (inclusief btw)

Bijzondere West Germany vaas uit de sixties in mat bruis keramiek met gestilleerde illustratie van een bloem. De vaas heeft een blauwe binnenkant en is aan de onderkant genummerd. Dit exemplaar kom je niet vaak tegen!

Hij heeft wel een klein chipje aan de bovenkant en aan de binnenkant wat 'aantasting' doordat er water heeft ingestaan. Desalniettemin een mooierd!

Formaat: 16 cm hoog

 

Over West Germany 

Deze prachtige vazen zijn in oud West-Duitsland gemaakt. In begin van de jaren vijftig kon er dankzij de snel ontwikkelende economie meer geïnvesteerd worden in machines en mensen, met als resultaat grote hoeveelheden, prachtig keramiek.De vazen werden gemaakt door vloeibare klei in een mal te storen en vervolgens werd er een laag glazuur aangebracht. In de oven werd het glazuur geactiveerd door de hitte en hierdoor zijn de prachtige kleurschakeringen op de vazen ontstaan.

West Germany vazen zijn afkomstig van veel verschillende producenten. Een aantal van de bekendste merken zijn: D&B Höhr, Fat Lava, Scheurich en Ruscha. Elke vaas is aan de onderzijde voorzien van het modelnummer en de afmeting en daarnaast is er een afdruk met ‘West Germany’ of ‘W. Germany’ aanwezig.

© 2019 - 2021 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel