Bijzondere vintage Strehla vaas

Vorige Artikel 12 van 12
€ 27,50 (inclusief 21% btw)

Deze bijzondere vintage West Germany vaas van Strehla is gemaakt keramiek en het patroon is er als het ware in bruiskeramiek op gespoten, dit noemen ze ook wel Fat Lava. Het patroon ligt er in reliëf op, mooi en heeft een pop-art uitstraling.

Juist de bruine achtergrond met de fel oranje bladeren geven 'm een tof uiterlijk!

Formaat: 21 cm hoog, onderkant gemerkt.

 

Over West Germany 

Deze prachtige vazen zijn in oud West-Duitsland gemaakt. In begin van de jaren vijftig kon er dankzij de snel ontwikkelende economie meer geïnvesteerd worden in machines en mensen, met als resultaat grote hoeveelheden, prachtig keramiek.De vazen werden gemaakt door vloeibare klei in een mal te storen en vervolgens werd er een laag glazuur aangebracht. In de oven werd het glazuur geactiveerd door de hitte en hierdoor zijn de prachtige kleurschakeringen op de vazen ontstaan.

West Germany vazen zijn afkomstig van veel verschillende producenten. Een aantal van de bekendste merken zijn: D&B Höhr, Fat Lava, Scheurich en Ruscha. Elke vaas is aan de onderzijde voorzien van het modelnummer en de afmeting en daarnaast is er een afdruk met ‘West Germany’ of ‘W. Germany’ aanwezig.

© 2019 - 2021 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel