Een vleugje vintage

Vorige Artikel 4 van 12 Volgende

Vintage Fever startte zo'n 6 jaar geleden officieel als webshop. Voor die tijd waren we met regelmaat aanwezig in pop up shops met onze ansichtkaarten, posters, kunstwerkjes op canvasdoeken en vintage schatten. En dat smaakte naar meer en hopla www.vintagefever.nl werd geboren.

 

Je interieur wordt zo een lappendeken van verhalen, een soort dagboek bijna en hoe bijzonder is dat!


Vanaf dag één was het assortiment een mix & match van Nederlandse merken zoals Cebine, Tessa Randi en Rijkswachters aangevuld met vintage musthaves. Wij geloven dat zo'n mix & match - dat we ook wel 's gekscherend een mengelmoes of allegaartje noemen -  een echte identiteit geeft aan je huis. Die mooie vaas van Hella Jongerius staat prachtig naast een groepje vintage West Germany vazen en een Lammers & Lammers popje van keramiek glanst nog meer met een groepje vintage houten hertjes of het schilderijtje dat je erfde van je oma. Die mix maakt het echt jouw huis!

En we houden van verhalen. Waar een item vandaan komt, wat het heeft meegemaakt of waarom je het kreeg of kocht. Dat geluksvisje dat je kreeg van een vriendin toen je het moeilijk had, het theekopje waar je altijd met je lievelingstante thee uit dronk en die jij hebt gekregen. Het kastje wat je al sinds je jeugd met je meesleept van je slaapkamer naar je huidige woonkamer. Ok nu met een kek verfje maar toch! Of het oude speelgoed waar je vroeger mee speelde, dat nu onder stolpen op je dressoir schittert. Van speelgoed tot woonaccessoire, why not. Je interieur wordt zo een lappendeken van verhalen, een soort dagboek bijna en hoe bijzonder is dat!

 

Maar vintage dus, ja we houden ervan. De patine, het maakproces (vaak handwerk), het karakter.

 

En ja, we houden van ambacht, van handwerk, van producten die in kleine oplagen worden gemaakt. Daarom dus onze samenwerking met een aantal (vooral) Nederlandse merken die deze waarden hoog in het vaandel hebben staan. Zo worden onze wensvlaggetjes gemaakt van handgeschept papier en het hele proces is fairtrade, evenals de Memory Box. De geluksvisjes van keramiek worden met de hand gemaakt, waardoor elk uniek is en dat geldt ook voor de sieraden van porcelein. Ook de borduurwerksieraden waren vanaf dag één onderdeel van ons assortiment, want hoe tof is het dat vintage borduurwerkjes zo vernieuwd in sieraden een nieuw leven krijgen. Ze mogen gezien worden! Maar ook het ambachtelijke Tamegroute doet ons hartje sneller kloppen, of het Vernieuwd! servies dat weer hip & happening wordt door te werken met kekke afbeeldingen die er in zeefdruk op worden gezet.

Maar vintage dus, ja we houden ervan. De patine, het maakproces (vaak handwerk), het karakter. Favoriet zijn de West Germany vazen van aardewerk. Ze zijn er in heftige kleuren zoals oranje en paars  maar ook in wit of naturel- en bruintinten. Zet ze in een groepje voor extra effect! Daarnaast zijn wij gek op vintage servies en gebruiken zelf bijvoorbeeld een theepot uit de sixties voor ons dagelijkse theemomentjes. Zo leuk dat wij de enigen zijn die deze theepot hebben! Of... nou ja, in ieder geval hebben we 'm niet eerder zien langskomen en dat maakt het extra leuk. Iets unieks en bijzonders hebben, in plaats van een product dat is gemaakt met massaproductie.

Ben jij een mix & matcher? Of ga je het toepassen? Doen, gewoon doen en durven, want alles mag én alles kan! Zolang het voor jou fijn voelt zit je goed. Enjoy!

Liefs,

Vintage
Fever

 

© 2019 - 2021 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel