Lockdown loopjes

Vorige Artikel 5 van 12 Volgende

Lockdown loopjes, het klink zo gezellig niet? Dat is het op zich ook wel, maar de reden 'lockdown' is natuurlijk wat minder zullen we maar zeggen. Was 2020 een onverwacht bizar jaar waarbij we van de een op de andere dag met een heuse pandemie te maken hadden, vooralsnog is 2021 niet persé een makkelijker jaar. Vol goede moed wensten wij iedereen een GelukkigER Nieuwjaar, maar het is nog even doorbijten!

 

De paden op, de lanen in...

 

Maar, wij klagen niet hoor. We zijn gezond - het allerbelangrijkst - en de mensen om ons heen ook (weer). En we hebben en doen ook nog 's waar ons hart sneller van gaat kloppen. Blij en dankbaar zijn we daarvoor! Maar goed, die pandemie dus.. het noopt velen en ook ons om er extra op uit te gaan. De paden op, de lanen in... Esther met kekke panter regenlaarsjes, Edgar met flinke schuiten, dat spreekt vanzelf haha.

Waarheen dan? Nederland heeft natuurlijk heel veel mooie plekjes, wij noemen hier onze top drie, waarvan één natuurlijk in eigen stad Almere:

1) Het bos van Bakkeveen
Zo'n plekje waar je echt niets hoort, behalve de vogeltjes. Mooie oude bomen, her en der een bankje en gelegen naast een van de leukste theehuizen van Nederland! Ja je kunt er ook koffie drinken! Natuurlijk is het theehuis nu dicht, maar zodra het kan, ga daar echt even zitten en bestel er bijvoorbeeld koffie met homemade gebak. Je krijgt een potje koffie, om zelf meermaals je koffiekop te vullen en het lekkerste huisgemaakte gebak, voorzien van een flinke dot slagroom. Yes please!

2) Naarden-Vesting
Mocht je hier nog nooit geweest zijn, dan mag deze boven aan je lijstje prijken van 'to do's', want Naarden-Vesting is een heel bijzonder plekje aan de rand van het Gooi. Onder andere Jan des Bouvrie (overleden 2020) streek er jaren geleden al neer met zijn prachtige woonwinkel Het Arsenaal (waar je overigens ook heerlijk koffie kunt drinken of lunchen, bij mooi weer zelfs in de binnentuin). Omgeven door een heuse stadswal en diverse verdwaalstraatjes om rond te slenteren. Als de winkels weer open zijn, kun je er ook gezellig winkelen. Van kleding (zoals Jacq.) tot vintage (No27) en diverse antiekwinkeltjes, maar ook mooie bloemen, het lekkerste schepijs bij De Ster en diverse restaurantjes en café's zoals Het Hert - lekker 'donkerbruin' restaurant waar je kroketten met patat bestelt en wijnrestaurant Fine. De oude kerk is elk jaar het toneel van de Mattäus Passion en ook een kijkje waard. Maar goed, wandelen dus... heerlijk uitwaaien op de wallen met prachtig uitzicht! Daar ben je niet snel uitgekeken!

3) De Noorderplassen - Almere
Dit is een van onze lievelingsplekjes in 'ons' Almere. Uitwaaien doen we hier vaak, lekker met het hondje langs de waterkant. Je kunt ook doorlopen naar de Lepelaarsplassen alwaar je vele bijzondere vogels kunt spotten, onder andere vanuit de vogelhut. Maar ook bij de Noorderplassen is genoeg te zien. Een ijsvogel bijvoorbeeld als je goed oplet! En ben je uitgewandeld en heb je trek gekregen in wat warms, loop dan even door naar de Boathouse als de restaurants weer open zijn. Dit restaurant ligt direct aan de Noorderplassen (met aanlegsteiger) en serveert zowel lunch en avondeten als thee, koffie of wat fris. Honden mogen mee (alleen niet tijdens het diner). 

Enjoy!

Liefs,

Vintage Fever

© 2019 - 2021 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel