De makers - Interview Mella

Vorige Artikel 7 van 12 Volgende

In de serie 'De Makers' stellen wij 'onze' creatieven aan je voor. In deze tweede editie stellen we Marinella van het merk Mella aan je voor. Marinella maakt prachtige sieraden van porselein en geluksvisjes met 24 karaats gouddetails.

Wanneer en hoe is het merk Mella ontstaan?

Door mijn passie voor porselein ben ik een cursus gaan volgen, om zelf mallen te maken van kleine plastic dierfiguurtjes. Daar maakte ik mijn eigen sieraden van. Toen een winkel interesse toonde om mijn sieraden te gaan verkopen, begon mijn merk vanzelf te groeien.


Kun je wat over je achtergrond vertellen, waar je vandaan komt?

Na de modeacademie wilde ik heel graag bij een modetijdschrift werken. Dat werd Ariadne At Home en bij uitgeverij Sanoma kon je toendertijd om de paar jaar van titel (magazine) wisselen, daar heb ik veel ervaring opgedaan met interieurstyling en fotostyling. Als freelancer ben ik verder gegaan met het inrichten van showrooms en beursstands. Inmiddels past het beter  bij me om wat dichter bij huis te werken en nog meer mijn eigen tijd in te delen. Mijn sieradenlijn en het geven van workshops passen daar perfect bij. 

Wat betekent de naam Mella?

Het is de afkorting die mijn zus van mijn naam Marinella maakte, omdat zij als klein meisje mijn naam niet goed kon uitspreken. 

Als je moet kiezen, sieraden of servies, waarvoor kies je?

Ik vind het beide heel fijn om te maken en te gebruiken. Ik geniet nog meer als ik samen met anderen uit mijn zelfgemaakte kopjes kan drinken, of eten van een speciaal gemaakt bordje voor de gelegenheid. Maar ook sieraden zijn fijn om te dragen en helemaal bijzonder om te zien als anderen ze dragen. Dan komt er iemand bijvoorbeeld naar mijn workshop en toont trots 'mijn' oorbellen die ze draagt. Dat is toch geweldig!

Wat is jouw favoriet binnen je collectie?  

Een klein ovaal hangertje dat zwart/wit gestreept is met een gouden randje, of toch een grijsgroen rondje met goud, of toch mijn broches. Ik kan geen keuze maken! Daarom is mijn collectie ook wel groot en ook omdat ik liever iedere keer wat anders maak in plaats van 'productie draaien'.

 

"ALLES IS ECHT HANDGEMAAKT"
 

Hoe is het idee van jouw werk met porselein ontstaan?

Dat kwam op mijn pad, zo gaan die dingen bij mij. Ik volg mijn gevoel, ga een cursus volgen in wat ik leuk vind. Ik laat het dan een tijdje los en als ik er dan mee verder ga, blijkt er een markt voor te zijn. 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Inspiratie is overal om je heen. Ik ga graag naar musea, ik hou van mooie stoffen en structuren. In grote steden zie je ook zoveel om je heen, in restaurants, café's en winkels. Maar ook bloemen, tijdschriften, of juist een uurtje niets en voor je uit staren.

Is je werk veranderd in de loop der jaren?

Het is nog verfijnder geworden. Ik leer de materialen en de technieken steeds beter kennen.

Waarin onderscheiden jouw producten zich van reguliere sieraden in de winkel vind je? 

Geen enkel item is hetzelfde, ook al maak ik ook gebruik van mallen, toch is alles net even anders. Er zijn ook producten die je kunt personaliseren door foto's, teksten of bepaalde kleuren bijvoorbeeld. Alles is echt handgemaakt.

Watvoor gevoel wil je mensen meegeven bij de aankoop van jouw sieraden en geluksvisjes?

Dat ik het met liefde heb gemaakt. Dat mensen er blij van worden ook, daarom staat op de sieradendoosjes 'For shiny happy people'!

Wat zijn je toekomstplannen?  

Daar doe ik niet aan. Ik zie wel wat er op mijn pad komt...

 

Portretfoto: Louise Honée
 

© 2019 - 2021 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel