Schatzoeken

Vorige Artikel 9 van 12 Volgende

Onze liefde voor vintage is duidelijk aanwezig, zelfs onze naam Vintage Fever is erop geïnspireerd. Onze webshop startte uit liefde voor producten met een ziel, duurzame mooie spullen waar je jaren plezier van hebt. En dat hoeft natuurlijk niet alleen vintage te zijn. Zeker niet. Er is genoeg hedendaags design die al die hokjes aantikt. Vintage Fever is vanaf de start dan ook een platform voor producten die duurzaam zijn, authentiek en uniek. Of dat nu een handgemaakt decoratieobject is van keramiek, een notebook met een omslag van droogbloemen of een bijzondere vintage vaas of lamp.

Als we het over vintage hebben, ben ik - Esther - vooral op pad, altijd weer schatzoeken naar bijzondere items. En als ik dan iets bijzonders vind, oei dan ga ik gewoon huppelen, echt waar! Dat was ook het geval met deze vintage vondst. Het was een warme dag en ik dacht 'nog heeeel even snel langs de kringloop'. Maar ja, snel wordt bij mij toch altijd weer uitgebreid kijken en speuren en daar stond -ie. In een rij opgesteld met allemaal andere stoelen. Een heuse 60s egg chair op draaipoot. Ok, hij was foeilelijk bekleed in een rozige 90s stof, iekz! Maar ik peurde wat in het hoekje van het kussen en kon de stof een beetje wegpeuteren en tot mijn grote vreugd zag ik een okergele ploegstof tevoorschijn komen! Ze hadden dus de stoel met orignele stof overtrokken met een nieuw lelijk stofje! Snel gooide ik de stoel onder mijn arm om 'm af te rekenen. 

 

"En als ik dan iets bijzonders vind, oei dan ga ik gewoon huppelen, echt waar!"

 

De auto in krijgen was nog even een dingetje. Je moet weten dat we toen de kleine variant Mini Cooper hadden, waar ik overigens nog altijd met weemoed aan  terug denk maar dat terzijde. Hoe dan ook; het was duwen, trekken, passen en meten, maar al moest ik met een open klep rijden, of naar huis lopen, die stoel ging mee natuurlijk!

Thuis gekomen zei Edgar eerst 'Nee, niet nog een stoel!'. Haha, hij had gelijk! Ik heb een zwak voor stoelen... Maar deze was uniek, dat zag Edgar ook snel genoeg. Die middag ben ik meteen gaan peuteren, stukje voor stukje die roze stof verwijderen, zonder de originele stof te beschadigen. Wat een werk! Ik ben er een middag mee zoet geweest. 

Daar stond -ie dan... ineens in volle glorie te stralen. Onze 60s okergele eggchair. Woohoo! Sorry, ik kan het niet anders omschrijven haha. We vonden al snel een plekje bij het Frans balkon. Daar kun je 's ochtends zo heerlijk even wat lezen, een koffie drinken of 's avonds het eten in de gaten houden. Zo'n fijn plekje waar je je even kunt terugtrekken ook. Inmiddels is het elke keer een 'gevecht' wie er mag zitten, want zelfs ons hondje Spike ligt en slaapt er graag.

Zo zie je maar; soms moet je even door iets heen kijken. Een lelijk verfje of stofje, maar misschien zit er wel een prachtige schat onder verborgen!

Liefs,
Esther

 

 

 

© 2019 - 2021 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel