Navigatie

Rijkswachter Onder moeders paraplu - XS

Artikel 1 van 332 Volgende
€ 22,95 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Klein maar fijn is deze kleine Rijkswachter met paraplu op z'n buik. We noemen 'm Onder moeders paraplu. Een echte Nederlandse Rijkswachter kun je wel zeggen!

Ken je het verhaal van de Rijkswachters? Toen het Rijksmuseum werd verbouwd, werden alle kunstwerken opgeborgen in houten kisten en die gingen tijdelijk de opslag in. Toen het meest bekende museum van Nederland weer open ging en alle kunstwerken weer in volle glorie konden worden tentoongesteld, waren de kisten ‘over’. Zomaar weggooien was natuurlijk zonde!

Zo kwamen de Rijkswachters tot leven, een unieke serie handgemaakte robot-achtige figuren, stuk voor stuk gemaakt van deze houten kisten. Super duurzaam! Elke Rijkswachter is anders en dus heb je altijd een uniek exemplaar te pakken. Letterlijk zelfs, op de achterkant van deze blikvangers staat een serienummer. Voer deze online in en kun je zo checken welk kunstwerk jouw Rijkswachter beschermd heeft tijdens de verbouwing. Misschien wel de Nachtwacht van Rembrandt, het Melkmeisje van Vermeer of – dat zou wel heel toepasselijk zijn – De Vierkante Man van Karel Appel. Het zou zomaar kunnen, tof toch? Als je wil weten welk kunstwerk werd beschermd door deze Rijkswachter, zal je ‘m toch echt zelf in huis moeten halen…

Wij verkopen ze in drie verschillende formaten: XS – 12 cm hoog, S – 17 cm hoog en M – 30 cm hoog.
Van elk exemplaar hebben we er dus maar eentje, omdat ze stuk voor stuk uniek zijn. Geef jij hem en/of een van zijn vriendjes een nieuw thuis?

 

© 2019 - 2020 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel