-17%

Rijkswachter Let's celebrate

Artikel 1 van 344 Volgende
€ 32,95 € 27,50 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Omdat elke dag een feestje is! Deze Rijkswachter is voorzien van een wijsglas om naar dat feestje te hinten, elke dag. Want je moet zelf de slingers ophangen in het leven.. carpe diem.

Ken je het verhaal van de Rijkswachters? Toen het Rijksmuseum werd verbouwd, werden alle kunstwerken opgeborgen in houten kisten en die gingen tijdelijk de opslag in. Toen het meest bekende museum van Nederland weer open ging en alle kunstwerken weer in volle glorie konden worden tentoongesteld, waren de kisten ‘over’. Zomaar weggooien was natuurlijk zonde!

Zo kwamen de Rijkswachters tot leven, een unieke serie handgemaakte robot-achtige figuren, stuk voor stuk gemaakt van deze houten kisten. Super duurzaam! Elke Rijkswachter is anders en dus heb je altijd een uniek exemplaar te pakken. Letterlijk zelfs, op de achterkant van deze blikvangers staat een serienummer. Voer deze online in en kun je zo checken welk kunstwerk jouw Rijkswachter beschermd heeft tijdens de verbouwing. Misschien wel de Nachtwacht van Rembrandt, het Melkmeisje van Vermeer of – dat zou wel heel toepasselijk zijn – De Vierkante Man van Karel Appel. Het zou zomaar kunnen, tof toch? Als je wil weten welk kunstwerk werd beschermd door deze Rijkswachter, zal je ‘m toch echt zelf in huis moeten halen…

 

© 2019 - 2020 Vintage Fever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel